Gledamo filme: L…kot ljubezen (2007)

lllprointernet_000012.jpg

Gina (Lucija Šerbedžija) želi posneti svoj prvi film, zato se odpravi v Prago. Filmsko ekipo, ki je sestavljena iz raznih marginalnih tičev, že ima, potrebuje samo še denar. Tega seveda ni, zato se ekipa odloči, da bo z uprizoritvijo prometne nesreče pokasirala denar pri zavarovalnici. Plan propade, nabašejo pa na kokain, ki se ga odločijo prodati in tako financirati film. Zaplete se na točki, ko ugotovijo, da je kokain last kriminalcev, ki ga zahtevajo nazaj…

Dobro, vsebina filma ni nič posebnega, zato pa je toliko bolj zanimiva in privlačna njegova forma. Hitri rezi in šopanje dražljajev, ki spominjajo na dobro podmazan MTV spot, mestoma zelo izvirni kadri ter dinamična kamera, ki je zraven pri vsakem dogajanju, v vsaki luknji, v vsakem kotu, je le nekaj lastnosti filma, ob katerih bo vsakemu ljubitelju kinetičnih filmov ala Tarantino/Ritchie zaigralo srce, a bo moral ob tem še vedno gledati tudi nekaj “balasta z vzhoda”. Npr. v slovenskih filmih skoraj že obligatorno prisotne balkanske kletvice, ki vedno poskrbijo za krohot v kinodvorani in Rade Šerbedžijo, ki (spet) igra po vseh stereotipih sestavljenega vzhodnoevropskega mafijoza, z obupnim imenom Big Daddy.

Film, ki testira predvsem gledalčev razpon pozornosti in ne toliko višjih miselnih funkcij. Fair enough for me. Vsaj tokrat.

Komentiraj