Radio Terminal in jaz.

image

Pred časom sem začel sodelovati z internetnim radijem Radio Terminal, ki je pravi naslov za vse, ki jih zanima aktualna indie glasba. Zaenkrat na vsakih štirinajst dni pripravim mixtape z določeno temo. Do zdaj so se nabrali štirje:

mgerencer 1.0

Opis:

Za začetek sem izbral nekaj prijetnega in melodičnega, nekaj, kar lahko služi kot ozadje za razne dejavnosti: za nedeljska poležavanja, četrtkova srkanja kapučina ali sobotna pohajkovanja po mestu. Nemoteče, a vredno pozornosti. Šik, a daleč od bleščeče plastike. Rahli hip-hop ritmi, chill-out, bossa nova, indie rock, nekje vmes pa še David Bowie in Roxy Music. Ker pogled nazaj mora biti!

mgerencer 2.0

Opis:

Ob izidu novega filma o Jamesu Bondu se bomo spomnili na nekatere nepozabne naslovne pesmi, na priredbe, ki so nastale v sklopu projekta Davida Arnolda, kot tudi pesmi, ki bi zaradi svojega vzdušja spadale v pustolovski svet najbolj znanega tajnega agenta. Dramatično in seksi. Pripravite vodka martinije!

mgerencer 3.0

Opis:

Prezrti, podcenjeni, pozabljeni. 25 izvajalcev iz zadnjih 15 let, ki bi si zaslužili več pozornosti. The Avalanches, Broadcast, PVT, Juana Molina, Super Collider … in tudi dva slovenska: Manul in PureH.

mgerencer 4.0

Opis:

Spomini (1996-1998). Včasih v hecu rečem, da je v letih 1996, 1997 in 1998 izšla najboljša glasba, kar sem jo slišal … včasih pa to mislim smrtno resno! Trip-hop, big beat, drum&bass, post-rock … Tricky, Beck, The Chemical Brothers, Roni Size, Placebo … Moja glasbena socializacija se je začela tukaj!

Naslednji mixtape bo na sporedu v četrtek, 20.12., med 20h in 22h. Tema bo verjetno best of 2012.

Dobro pa je preveriti tudi zadeve, ki so jih pripravili ostali sodelujoči. Vedno se najde kaj zanimivega! KLIK.

Advertisements

One thought on “Radio Terminal in jaz.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s